اولین جلسه هم اندیشی صنعت و دانشگاه برای اجرایی نمودن آموزش های علمی-کاربردی ترکیبی(Dual) دردانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استان اصفهان برگزار شد

۱۲ مرداد ۱۳۹۷ | ۱۱:۱۷ کد : ۳۹۵۲۲ اخبار

در اولین جلسه هم اندیشی صنعت و دانشگاه برای اجرایی نمودن با اجرای آموزش های علمی-کاربردی ترکیبی (Dual) که توسط معاونت علمی و اداره گسترش  دانشگاه جامع علمی واحد استان اصفهان برگزار گردید، تعدادی از صاحبان صنایع و مدیران شرکت ها و صاحب نظرانی از حوزه های صنایع لوازم خانگی، اتحادیه های اصناف، اتاق اصناف اصفهان، شرکت توسعه سرمایه گذاری انتخاب و شرکت هایی از حوزه فناوری اطلاعات، حسابداری، ممیزی انرژی و آب، کشت صنعت و... حضور یافته و نقطه نظرات خود را در بیان کردند.

دکتر سید حسین قاضی عسگر ضمن معرفی سیستم آموزش های Dual آلمان با همکاری صنایع بزرگی همانند پورشه، فستو، سَپ و بوش و تجربه موفق این کشور، گفت: با توجه به ساختار موجود در کشور در تلاش هستیم که این نوع آموزش را در ایران بومی سازی کنیم. وی افزود در این نظام آموزشی، دانشجو توسط یک شرکت صنعتی و یا خدماتی انتخاب می شود و همزمان با تحصیل، مشغول به کار شده و به طور متوسط یک ماه تحصیل و یک ماه در شرکت کار می کند. از کارهای ابتدایی شروع می کند و در پایان دوره حتی می تواند تجربه پست های مدیریتی بالا را بسته با توانمندی خود تجربه نماید. دانشجو علاوه بر کسب مهارت و دانش پنهان موجود در آن شرکت، حقوق نیز دریافت می کند. در ادامه دکتر مهدی قیصری معاون علمی  نقش مستقیم صاحبان صنایع و اصناف در آموزش های مهارتی و نزدیکی دانشگاه با صنعت و اصناف را از مزیت های اجرایی این طرح برشمرد و گفت: از دستاوردهای مهم این طرح دانش آموخته های مهارتی توانمند با قابلیت اشتغال پذیری و کارآمدی بالا  بر اساس معیارهای دانشگاه و بازار کار می باشد. وی تاکید کرد : اگرچه حضور صنایع بزرگ در این طرح مورد استقبال دانشگاه می باشد، اما در حال حاضر ما این مهم را با صنایع متوسط و کوچک و حتی کارگاه های تخصصی نظیر (کارگاه های واقع در خیابان شاپور    اصفهان ) شروع خواهیم کرد. در ادامه نظرات افراد برای بومی سازی این طرح به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.

نظام  آموزشی دوآل هم اکنون در کشور آلمان توسط برخی از دانشگاها از جمله   Baden-Wuerttemberg  در حال اجرا می باشد  که به Duale Hochschule Baden-Württemberg معروف است و در حال حاضر این دانشگاه بالغ بر 34000 نفر دانشجو را آموزش می دهد.